USA

Alec Baldwin overhandigt EINDELIJK zijn mobiele telefoon aan de politie een maand nadat ze erom hadden gevraagd

Alec Baldwin heeft eindelijk zijn mobiele telefoon overhandigd aan de politie die onderzoek doet naar zijn per ongeluk vermoorden van een cameraman, een maand nadat ze erom hadden gevraagd.

De advocaat van de 63-jarige acteur, Aaron Dyer, bevestigde dat het apparaat vrijdag was overgedragen aan de autoriteiten in Suffolk County, New York, in de buurt van waar Baldwin woont.

Het wordt gezocht door Santa Fe County Sheriff Adan Mendoza en zijn onderzoekers die de dood van Halyna Hutchins, 42, onderzoeken op de set van Baldwin’s western Rust in Bonanza City, New Mexico, op 21 oktober vorig jaar.

De politie van Suffolk County heeft overleg gepleegd met hun collega’s in Santa Fe, en het apparaat zal binnenkort aan hen worden overgedragen.

Dyer vertelde Deadline: ‘Alec heeft vanmorgen vrijwillig zijn telefoon aan de autoriteiten gegeven zodat ze hun onderzoek kunnen afronden.

‘Maar deze kwestie gaat niet over zijn telefoon, en er zijn geen antwoorden op zijn telefoon. Alec heeft niets verkeerd gedaan.’

Hij vervolgde: ‘Het is duidelijk dat hem werd verteld dat het een koud pistool was en dat hij instructies opvolgde toen dit tragische ongeval plaatsvond.

Alec Baldwin heeft eindelijk ingestemd met het overhandigen van zijn telefoon aan de agenten van de sheriff die zijn onopzettelijke moord op Rust-cinematograaf Halyna Hutchins onderzoeken.  Hij wordt huilend afgebeeld terwijl hij zijn telefoon gebruikt in de onmiddellijke nasleep van de schietpartij in oktober 2021

Alec Baldwin heeft eindelijk ingestemd met het overhandigen van zijn telefoon aan de agenten van de sheriff die zijn onopzettelijke moord op Rust-cinematograaf Halyna Hutchins onderzoeken. Hij wordt huilend afgebeeld terwijl hij zijn telefoon gebruikt in de onmiddellijke nasleep van de schietpartij in oktober 2021

Baldwin is afgebeeld met zijn telefoon in New York City op 13 januari. Hij heeft boos beschuldigingen van wangedrag ontkend

Baldwin is afgebeeld met zijn telefoon in New York City op 13 januari. Hij heeft boos beschuldigingen van wangedrag ontkend

‘De echte vraag die moet worden beantwoord, is hoe live-rondes überhaupt op de set zijn gekomen.’

Baldwin is niet beschuldigd van enige misdaad en ontkent wangedrag. Santa Fe County Sheriff’s Department vaardigde op 16 december voor het eerst een bevel uit voor de telefoon.

Officier van justitie Mary Carmack-Altwies zei dat onderzoekers die de tragedie onderzochten, ‘alle materiaal’ van Baldwins telefoon wilden verkrijgen dat zou kunnen achterhalen wat tot de schietpartij heeft geleid.

Hutchins was een getrouwde moeder van één. Regisseur Joel Souza, 48, werd ook neergeschoten tijdens het ongeval, maar herstelde van zijn verwondingen.

Tijdens een betraand interview met ABC News-presentator George Stephanopoulos in december, zei Baldwin dat de schietpartij plaatsvond toen hij samen met Hutchins werkte aan het positioneren van een pistool voor een scène die ze op het punt stonden te schieten.

Het toestel wordt gezocht door Santa Fe County Sheriff Adan Mendoza (afgebeeld in Santa Fe op 27 oktober 2021) en zijn team van onderzoekers

Het toestel wordt gezocht door Santa Fe County Sheriff Adan Mendoza (afgebeeld in Santa Fe op 27 oktober 2021) en zijn team van onderzoekers

Hij zei dat hij de hamer terugtrok en losliet, waardoor het pistool begon te vuren. De productie van de western werd na de schietpartij stopgezet, met beschuldigingen van kostenbesparingen en slechte veiligheidspraktijken tegen de bemanning.

Baldwin zei op ABC News: ‘De beste manier, de enige manier waarop we de dood van Halyna Hutchins kunnen eren, is door de waarheid te achterhalen.

‘Daar werk ik naar toe, volhardend en eisend dat de organisaties die bij dit onderzoek betrokken zijn, alles doen wat in hun macht ligt, alles wat in hun macht ligt, om erachter te komen wat er werkelijk is gebeurd. Dat is het enige dat telt.’

Ondertussen heeft de 24-jarige wapensmid op de Rust-set, Hannah Gutierrez-Reed, woensdag een rechtszaak aangespannen in een rechtbank in Bernalillo County, New Mexico, waarin wordt beweerd dat Baldwin een verzoek negeerde om een ​​​​’cross-draw’-sessie ongeveer een week eerder bij te wonen. de tragedie.

De beginnende wapenmeester verwijt assistent-directeur David Halls ook dat hij het vastgestelde protocol niet heeft gevolgd toen hij Baldwin naar verluidt het wapen overhandigde zonder haar eerst te vragen het te inspecteren, volgens de rechtszaak.

Rust-cinematograaf Halyna Hutchins, afgebeeld, werd per ongeluk neergeschoten en gedood door Baldwin op de set van de film.  Regisseur Joel Souza werd ook getroffen, maar overleefde

Rust-cinematograaf Halyna Hutchins, afgebeeld, werd per ongeluk neergeschoten en gedood door Baldwin op de set van de film. Regisseur Joel Souza werd ook getroffen, maar overleefde

Baldwin is afgebeeld met collega-castleden en Hutchins, die een 42-jarige getrouwde moeder van één was

Baldwin is afgebeeld met collega-castleden en Hutchins, die een 42-jarige getrouwde moeder van één was

Gutierrez-Reed, 24, klaagt Seth Kenney en zijn bedrijf PDQ Arm and Prop LLC aan voor het leveren van de dodelijke kogel. Baldwin wordt niet genoemd als beklaagde in de rechtszaak.

Het 24-pagina’s tellende document staat ook vol met details over een set vol bittere geschillen, onzorgvuldigheid en anekdotes die een minachting voor veiligheid beschrijven.

Gutierrez-Reed – wiens vader de legendarische filmwapenbewaarder Thell Reed is – zei dat haar vader met Kenney aan een eerdere film werkte, waarin ze acteurs trainden op een erkende schietbaan met behulp van scherpe munitie.

Na de workshop nam Kenney een emmer met meer dan 300 levende .45 Colt-rondes mee naar huis, beweert de rechtszaak. De cache bevatte Starline Brass herlaadde ‘live’ rondes – hetzelfde type kogel dat werd gebruikt tijdens het ‘Rust’-incident.

Ongeveer een maand later kreeg Gutierrez-Reed een optreden als wapenmeester en rekwisietenassistent op ‘Rust’, waar ze de taak kreeg om met twee banen tegelijk te jongleren

‘Dit wapen-zware script vereiste dat Hannah elke dag een aanzienlijke hoeveelheid werk vervult als zowel een wapensmid als een assistent voor de belangrijkste rekwisieten’, aldus de juridische indiening.

Al snel werd ze op de set vergezeld door rekwisietenmanager Sarah Zachry, die later per ongeluk een blanco kogel op haar voet afvuurde, aldus de rechtszaak.

De productie van Rust, waarvan de set is afgebeeld in de nasleep van de schietpartij, werd ingeblikt na de dood van Hutchins

De productie van Rust, waarvan de set is afgebeeld in de nasleep van de schietpartij, werd ingeblikt na de dood van Hutchins

Ongeveer 20 minuten na dat ongeluk schoot Baldwins stuntdubbel ook per ongeluk een wapen af ​​op de set, wat Gutierrez-Reed ertoe bracht haar collega te confronteren met de slordige fouten, aldus de rechtszaak.

Toen ze aangaf dat ze van plan was het incident aan het management te melden, leidde dat tot een gesprek met Kenney, de kogelleverancier.

‘Onopzettelijke lozingen zijn ongelukken’, zei Kenney in een sms-bericht waarnaar wordt verwezen in de juridische aanvraag. ‘We leren en gaan verder, en vergeet niet, zij is je baas. Duw er niet op.’

Op de ochtend van de schietpartij, 21 oktober, zei Gutierrez-Reed dat ze op de set aankwam en Zachry al in de propaanhanger aantrof, vuurwapens ophalend.

Ze ontdekte ook een volle doos met het opschrift ‘dummy rounds .45 LC’ die iemand bovenop haar uitrustingstas had geplaatst, aldus de rechtszaak.

Ze denkt dat de doos van Kenney kwam en toen ze ermee schudde, hoorde ze een ‘rinkelend’ geluid, zoals het hoort te klinken als er met dummy-kogels wordt gerammeld.

Wapenmaker Hannah Gutierrez Reed, afgebeeld, heeft een rechtszaak aangespannen waarin wordt beweerd dat de Rust-set lakse wapenveiligheid had en dat het een chaotische plek was om te werken

Wapenmaker Hannah Gutierrez Reed, afgebeeld, heeft een rechtszaak aangespannen waarin wordt beweerd dat de Rust-set lakse wapenveiligheid had en dat het een chaotische plek was om te werken

Later die ochtend zei ze dat zij, Zachry en een andere collega Baldwins pistool laadden en probeerden dummypatronen uit de doos te gebruiken.

‘Voor het pistool van Alec Baldwin laadde Hannah 4 dummypatronen met gaten erin uit haar broekzak, een 5e dummyronde uit de doos met een gat erin en probeerde een 6e dummyronde te laden zonder een gat erin uit de doos, maar het zou de kamer niet binnengaan, en ze dacht dat de kamer misschien moest worden schoongemaakt’, aldus de rechtszaak.

‘Hannah herinnert zich dat ze de zesde ronde schudde om er zeker van te zijn dat het een dummy-ronde was.’

Kenney sms'te Gutierrez-Reed na de tragedie en probeerde haar over te halen de schuld bij de assistent-regisseur Halls te leggen.

Kenney sms’te Gutierrez-Reed na de tragedie en probeerde haar over te halen de schuld bij de assistent-regisseur Halls te leggen.

Baldwin kreeg vervolgens het pistool overhandigd en in bezit van 10.00 uur tot 12.30 uur, toen de bemanning brak voor de lunch, aldus het dossier.

Het werd bewaard tot 13.30 uur, toen ze het pistool van Baldwin schoonmaakte en er nog een kogel uit de dummy-doos in stopte nadat ze het had geschud om er zeker van te zijn dat het niet echt was, aldus de claim.

‘Voor zover Hannah weet, was het pistool nu geladen met zes dummypatronen’, aldus de claim. ‘Inderdaad, gedaagden als leveranciers van propmunitie voor de Rust hebben de props ervan verkocht, gedistribueerd en geadverteerd als nepmunitie en niet als munitie.

‘Hannah vertrouwde erop en vertrouwde erop dat beklaagden alleen nep-propmunitie of losse munitie zouden leveren, en dat er nooit live-rondes op de set zouden zijn.’

Ze leverde het pistool vervolgens af aan de kerk en overhandigde het aan Halls, de assistent-directeur, die zei dat hij met het pistool zou ‘zitten’.

De rechtszaak beweert dat Halls het pistool later aan Baldwin heeft overhandigd zonder Gutierrez-Reed te vragen het een laatste keer te inspecteren voor gebruik.

Ze zei dat ze bezig was met haar taken als rekwisietenassistent.

‘In de wetenschap dat er volgens Halls op dat moment geen wapenscène gaande was, en zich bewust van de COVID-protocollen en sociale afstand, liep Hannah vervolgens de kerk uit om haar heuptasje klaar te maken voor scènes die middag en om enkele van haar prop-taken te doen, ‘, aldus de rechtszaak.

‘De productie liep die dag achter en Hannah was zich er terdege van bewust dat ze die middag ook haar rekwisieten moest doen, voor scènes.’

Binnen 15 minuten werd cameraman Halyna Hutchins doodgeschoten en werd regisseur Joel Souza in de schouder geslagen.

Het onopzettelijke ontslag zou nooit zijn gebeurd als Halls Gutierrez-Reed had opgeroepen om toezicht te houden, aldus de rechtbank.

Kort na de schietpartij bracht Halls een verklaring uit waarin hij Hutchins zijn ‘vriend’ noemde en de industrie vroeg haar waarden ‘opnieuw te evalueren’.

‘Ik ben geschokt en bedroefd door haar dood’, zei Halls. ‘Ik hoop dat deze tragedie de industrie ertoe aanzet haar waarden en praktijken opnieuw te evalueren om ervoor te zorgen dat niemand meer schade ondervindt tijdens het creatieve proces.’

Hij verzuimde te reageren op berichten dat hij een van de drie mensen was die het geladen pistool hanteerde vóór de tragedie.

Baldwins versie van de tragedie op de set

‘Ik laat het gewoon zien. Ik ga: “Hoe zit dat? Werkt dat? Zie je dat? Zie je dat?'”

‘En dan zegt ze: ‘Ja, dat is goed.’

‘Ik heb de hamer losgelaten, knal. Het pistool gaat af. Iedereen is geschokt. Ze zijn geschokt. Het is luid. Ze hebben hun oordopjes niet in.

‘Niemand was – het pistool had leeg moeten zijn. Ik kreeg te horen dat ik een leeg pistool had gekregen.

‘Als het cosmetische rondes waren, helemaal niets met een lading, een flitsronde, niets.

‘Ze gaat naar beneden, dacht ik bij mezelf: ‘Is ze flauwgevallen?’

‘Het idee dat er een kogel in dat pistool zat, drong pas tot me door ‘waarschijnlijk 45 minuten tot een uur later’.

Hij voegde eraan toe: ‘Nou, ze ligt daar en ik ga, ‘Is ze geraakt door watten? Was er een blanco?’

‘Ik heb nooit de trekker overgehaald. Nee nee nee. Dat zou je nooit doen.

‘Het pistool had leeg moeten zijn. Ik kreeg te horen dat ik een leeg pistool had gekregen.

‘Tot nu gaf niemand er nog om wie je bent. Je ziet nu veel mensen met hun telefoon in een coffeeshop,’ zei hij, terwijl hij liet zien dat ze hem filmden.

.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

GET MORE DOFOLLOW LINK