News

General Electric schorst het COVID-vaccin of testmandaat van Joe Biden voor zijn 56.000 werknemers per dag

General Electric werd het laatste bedrijf dat zijn COVID-19-vaccin en testvereiste opschortte nadat het Hooggerechtshof het mandaat van president Joe Biden had geblokkeerd.

Het bedrijf heeft eerder zijn 174.000 werknemers aangemoedigd om de prik te krijgen, aldus een woordvoerder, en zal dat blijven doen.

GE had in oktober aangekondigd van plan te zijn een vaccinatiemandaat te starten in een poging om te voldoen aan de federale regelgeving.

President Biden drong er bij bedrijven op aan om zelf vaccinmandaten in te voeren en drong er bij staten op aan ‘het juiste te doen’ nadat het Hooggerechtshof donderdag met 6-3 had gestemd om zijn ingrijpende regels voor particuliere bedrijven te blokkeren, wat een verpletterende klap voor zijn pandemische reactie was.

Het hooggerechtshof stond echter wel toe dat een vaccinmandaat van kracht werd voor werknemers van zorginstellingen die federale dollars ontvingen. Zevenentwintig staten hadden een verzoekschrift ingediend bij het Hooggerechtshof om een ​​schorsing van de regel uit te vaardigen terwijl deze in het rechtssysteem wordt uitgevochten.

De conservatieve rechters beweren dat de heerschappij van Biden te breed was en een ‘aanzienlijke inbreuk’ zou hebben gemaakt op het ‘dagelijkse leven – en de gezondheid – van’ de 84 miljoen Amerikaanse arbeiders die getroffen zouden zijn.

Het Hooggerechtshof heeft het vaccin-of-testmandaat van president Joe Biden voor particuliere bedrijven met 100 of meer werknemers geblokkeerd, in een 6-3-beslissing die donderdag werd genomen en die een verpletterende slag toebracht aan de pandemische reactie van het Witte Huis

Het Hooggerechtshof heeft het vaccin-of-testmandaat van president Joe Biden voor particuliere bedrijven met 100 of meer werknemers geblokkeerd, in een 6-3-beslissing die donderdag werd genomen en die een verpletterende slag toebracht aan de pandemische reactie van het Witte Huis

Het is de laatste tegenslag op een slechte dag voor Joe Biden (foto vertelt verslaggevers dat het huidige plan van de Democraten voor stemrecht dood is nadat de gematigde senator Kyrsten Sinema bezwaar had gemaakt tegen het tot zinken brengen van de filibuster)

Het is de laatste tegenslag op een slechte dag voor Joe Biden (foto vertelt verslaggevers dat het huidige plan van de Democraten voor stemrecht dood is nadat de gematigde senator Kyrsten Sinema bezwaar had gemaakt tegen het tot zinken brengen van de filibuster)

GE-hoofdkantoor aan Necco Street in Boston.  De werknemers van het bedrijf zullen niet langer gebonden zijn aan een federaal of bedrijfsbreed vaccinmandaat

GE-hoofdkantoor aan Necco Street in Boston. De werknemers van het bedrijf zullen niet langer gebonden zijn aan een federaal of bedrijfsbreed vaccinmandaat

De rechters keurden Biden’s mandaat voor gezondheidswerkers met 5-4 goed, waarbij opperrechter John Roberts en rechter Brett Kavanaugh de kant kozen van de liberale rechters Sonia Sotomayor, Elena Kagan en Stephen Breyer.

Biden noemde de uitspraak over particuliere bedrijven ‘teleurstellend’ in een verklaring op donderdagmiddag, maar voegde eraan toe dat de beslissing om het zorgmandaat te behouden ‘levens zal redden’.

‘Deze noodnorm stond werkgevers toe om vaccinaties te eisen of om werknemers toe te staan ​​te weigeren zich te laten vaccineren, zolang ze zich maar één keer per week lieten testen en een masker droegen op het werk: een zeer bescheiden last’, beweerde de president.

‘Als gevolg van de uitspraak van het Hof is het nu aan de staten en individuele werkgevers om te bepalen of ze hun werkplekken zo veilig mogelijk willen maken voor werknemers, en of hun bedrijf tijdens deze pandemie veilig zal zijn voor consumenten door werknemers te verplichten de nodige maatregelen te nemen. eenvoudige en effectieve stap om je te laten vaccineren.’

Dertien staten, waaronder Texas, Florida en Arizona, hebben verboden of limieten voor het opleggen van vaccinmandaten, terwijl veel bedrijven, waaronder Amtrak, Macy’s en Starbucks, al maatregelen voor hun werknemers hebben aangekondigd.

Het bedrijf van GE CEO Lawrence Culp Jr. zal al zijn werknemers blijven aanmoedigen om de gok te wagen

Het bedrijf van GE CEO Lawrence Culp Jr. zal al zijn werknemers blijven aanmoedigen om de gok te wagen

Door democratie geleide staten zoals New York met hun eigen mandaten zullen niet worden beïnvloed en kunnen hun regels handhaven, terwijl staten zonder regels zelf kunnen beslissen.

De Republikeinen vierden de beslissing door het een ‘overwinning voor de vrijheid’ te noemen, nadat ze beweerden dat het een overschrijding was van de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) – de instantie die gewoonlijk belast is met het onderzoeken van asbest en arbeidsongevallen.

Arbeidssecretaris Marty Walsh heeft, ondanks het verlies, gezworen de bestaande autoriteit van de OSHA te gebruiken om bedrijven verantwoordelijk te houden voor de bescherming van werknemers.

‘We dringen er bij alle werkgevers op aan om van werknemers te eisen dat ze zich wekelijks laten vaccineren of testen om dit dodelijke virus op de werkplek zo effectief mogelijk te bestrijden’, zei Walsh in een verklaring donderdag. ‘Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers op het werk.’

Bidens rivaal Donald Trump prees de beslissing en bespotte Bidens belofte uit het campagnetijdperk om het virus te ‘stoppen’.

‘Het Hooggerechtshof heeft gesproken en bevestigt wat we allemaal wisten: de rampzalige mandaten van Biden zijn ongrondwettelijk’, zei Trump in een verklaring via zijn Save America PAC.

‘Biden beloofde het virus te stoppen, niet de economie, maar hij heeft op beide jammerlijk gefaald – en mandaten zouden de economie verder hebben vernietigd. We zijn trots op het Hooggerechtshof omdat het niet terugdeinst. Geen mandaten!’

Biden lanceerde in september ingrijpende maatregelen om meer Amerikanen te laten vaccineren, nadat het aantal inentingen daalde toen de Delta-variant in de zomer een nieuwe golf van infecties veroorzaakte. Als ze waren geïmplementeerd, zouden ze samen een derde van de Amerikaanse beroepsbevolking hebben getroffen.

Op bevel van de president heeft de Occupational Health and Safety Administration (OSHA), de instantie die op federaal niveau zorgt voor openbare en particuliere veiligheid op het werk, details voor zijn regels voor particuliere bedrijven uitgerold.

In de mening van de 6-3 meerderheid beweren de conservatieve rechters dat de regel ‘geen onderscheid maakt op basis van industrie of risico op blootstelling aan COVID-19’.

Ze gaan verder met te beweren dat COVID-19 geen ‘beroepsrisico’ is en kan worden verspreid ‘thuis, op scholen, tijdens sportevenementen en overal waar mensen samenkomen’.

‘Dat soort universele risico’s verschilt niet van de dagelijkse gevaren waarmee iedereen wordt geconfronteerd door misdaad, luchtvervuiling of een aantal overdraagbare ziekten’, stelt het advies.

Biden zei donderdag dat hij teleurgesteld was over de beslissing van het Hooggerechtshof, maar zou er bij bedrijven op aandringen om op te treden en staten te vertellen het juiste te doen.

Biden zei donderdag dat hij teleurgesteld was over de beslissing van het Hooggerechtshof, maar zou er bij bedrijven op aandringen om op te treden en staten te vertellen het juiste te doen.

‘Als OSHA toestemming geeft om de gevaren van het dagelijks leven te reguleren, simpelweg omdat de meeste Amerikanen een baan hebben en dezelfde risico’s lopen terwijl ze bezig zijn, zou de regelgevende autoriteit van OSHA aanzienlijk worden uitgebreid zonder duidelijke toestemming van het congres.’

Dit is geen ‘alledaagse uitoefening van federale macht’: SCOTUS berecht belangrijke argumenten in hun beslissing

‘Het maakt geen onderscheid op basis van industrie of risico op blootstelling aan COVID-19. Zo hebben de meeste strandwachten en lijnwachters te maken met dezelfde regels als medici en vleesverpakkers.’

‘Dit is geen ‘alledaagse uitoefening van federale macht’… Het is in plaats daarvan een aanzienlijke inbreuk op het leven – en de gezondheid – van een groot aantal werknemers.’

‘Hoewel COVID-19 een risico is dat zich op veel werkplekken voordoet, is het in de meeste gevallen geen beroepsrisico. COVID-19 kan en verspreidt zich ook thuis, op scholen, tijdens sportevenementen en overal waar mensen samenkomen…

‘…Dat soort universele risico’s verschilt niet van de dagelijkse gevaren waarmee iedereen wordt geconfronteerd door misdaad, luchtvervuiling of een aantal overdraagbare ziekten.’

‘De willekeurige benadering van OSHA houdt geen rekening met dit cruciale onderscheid – tussen beroepsrisico’s en risico’s in het algemeen – en dienovereenkomstig krijgt het mandaat het karakter van een algemene maatregel voor de volksgezondheid, in plaats van een ‘norm voor arbeidsveiligheid of gezondheid’.

Ze noemden de regel een ‘stomp instrument’ dat ten onrechte dezelfde richtlijnen op de werkplek op een ‘lijnwachter’ zou plaatsen als een ‘medicus’.

In zijn eensluidende mening leek rechter Neil Gorsuch een prik uit te halen aan de stafchef van het Witte Huis, Ron Klain, die zichzelf en Biden eind vorig jaar in heet water belandde door een MSNBC-host te retweeten die het mandaat de ‘ultieme work-around’ noemde voor de normale congresgang. autoriteiten.

Gorsuch zei dat het erop leek dat OSHA ‘zijn regelgevend initiatief alleen nastreefde als een wetgevende ‘work-around’.

Op typische wijze ging Klain donderdag naar Twitter om het mandaat van zijn baas te verdedigen.

‘We hebben tot augustus GEEN ENKELE vaccinvereisten opgelegd, en degene die het Hof vandaag aanhield, werd pas in september aangekondigd’, schreef Klain.

‘Deze vereisten werden pas gebruikt na overreding, stimulansen ($ 100 om een ​​vax te krijgen) en de definitieve goedkeuring van de FDA was allemaal aanwezig.’

Republikeinse lof voor de beslissing van de rechtbank stroomde bijna onmiddellijk binnen.

Huis GOP-leider Kevin McCarthy bestempelde de mandaten van Biden als ‘onwettig en niet gebaseerd op wetenschap’ voordat hij beloofde zich te blijven verzetten tegen de regel voor gezondheidswerkers.

‘De uitspraak van vandaag die het vaccinmandaat van OSHA blokkeert, is een welkome afwijzing van een willekeurige, agressieve en autoritaire regering. Maar de strijd is nog niet voorbij. De Republikeinen zullen blijven opkomen voor de vele gezondheidswerkers die ten onrechte zijn ontslagen vanwege een soortgelijk mandaat’, zei McCarthy.

‘Dit is een enorme overwinning. De federale overheid heeft geen plaats om verreikende mandaten te geven die een onnodige last vormen voor bedrijven in heel Wyoming’, schreef senator Cynthia Lummis op Twitter.

Mike Pompeo, de ex-minister van Buitenlandse Zaken van Donald Trump, zei dat het mandaat van Biden ‘ongrondwettelijk’ is. Periode.’

‘Dankbaar was de Hoge Raad het daarmee eens. We moeten altijd waakzaam zijn om ervoor te zorgen dat de federale regering niet te machtig wordt’, zei Pompeo op het platform.

De GOP twitterde: ‘Dit is een overwinning voor Amerikaanse arbeiders, en de GOP is trots op onze rol bij het indienen van een van de rechtszaken die dit mandaat stopzetten.’

Senator Roger Marshall, een gediplomeerd arts, vierde: ‘Dit is een ENORME overwinning voor alle Amerikanen die werden gedwongen te vechten tegen de wrede campagne van Joe Biden om arbeiders te straffen voor hun medische vrijheid.’

De voorzitter van de Nationale Republikeinse Partij, Ronna McDaniel, zei: ‘We zijn er trots op dat we een van de rechtszaken hebben aangespannen tegen de regering-Biden en worden aangemoedigd door deze uitspraak, maar de strijd is nog niet gestreden. Het Republikeinse Nationale Comité zal blijven opkomen voor bedrijven en arbeiders.’

De beslissing kwam ook toen nieuwe gegevens leken aan te tonen dat Omicron misschien een hoogtepunt had bereikt dat het aantal gevallen snel sterk zou kunnen dalen.

Statistieken van de Johns Hopkins University laten zien dat in New York, New Jersey en Maryland het aantal gevallen van zeven dagen gemiddeld de afgelopen dagen is gedaald. Het aantal sterfgevallen is in twee weken tijd met 20 procent gestegen tot ongeveer 1.820 per dag, maar ligt nog steeds ver onder de pieken van de winter van 2020, ook al worden er meer COVID-infecties geregistreerd.

.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

GET MORE DOFOLLOW LINK