News

Het aantal migranten dat oversteekt tot meer dan 450, slechts twee weken in 2022

In twee weken tijd zijn meer dan 450 migranten het Kanaal overgestoken, blijkt uit nieuwe cijfers, aangezien er vandaag nog ongeveer een dozijn mensen zijn gered en naar Dover zijn gebracht.

Een totaal van 271 Van migranten werd bevestigd dat ze donderdag de gevaarlijke oversteek hebben gemaakt – totaal aantal aankomsten dit jaar tot nu toe op 458.

Het totale aantal migranten dat gisteren arriveerde was meer dan het volledige cijfer voor januari vorig jaar – toen 223 mensen in 15 boten het Kanaal overstaken in 31 dagen.

In heel 2021 staken meer dan 28.381 mensen het Kanaal over naar het VK, vergeleken met 8.400 in 2020.

Het komt omdat beelden van vanmorgen een RNLI-reddingsboot laten zien die een groep migranten Dover in de vroege uurtjes binnenbracht, toen de luchttemperaturen zo laag waren als 6C (42F).

De zeetemperaturen waren ondertussen ook rond de 9.5C (49F). Experts zeggen dat de gemiddelde persoon het zich kan veroorloven om ‘tussen de vijf en tien minuten’ in zo koud water te zijn voordat hij het risico loopt onderkoeld te raken.

Ondertussen werden gisteravond ongeveer 45 migranten aan land gebracht door een RNLI-reddingsboot bij Dungeness – de eerste oversteek in zijn soort tot nu toe dit jaar.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de Franse autoriteiten in drie incidenten ook 75 mensen verhinderd om de gevaarlijke reis over de Straat van Dover te maken.

Degenen die vanmorgen in Dover aankwamen, die allemaal mannen leken te zijn, werden in dikke jassen gewikkeld gezien toen ze van de reddingsboot naar de kust werden geleid.

Degenen die in Dungeness naar de kust werden gebracht, allemaal mannen zouden zijn en allemaal beweerden uit Syrië te komen, werden van een reddingsboot van de RNLI geëscorteerd voordat ze naar het personeel van de grensmacht werden gebracht om te worden behandeld.

Meer dan 450 migranten zijn in twee weken het Kanaal overgestoken, blijkt uit nieuwe cijfers, aangezien er vandaag nog ongeveer een dozijn mensen zijn gered en naar Dover zijn gebracht (foto)

Meer dan 450 migranten zijn in twee weken het Kanaal overgestoken, blijkt uit nieuwe cijfers, aangezien er vandaag nog ongeveer een dozijn mensen zijn gered en naar Dover zijn gebracht (foto)

Op beelden van vanmorgen is te zien hoe een reddingsboot van de RNLI een groep migranten in de vroege uurtjes naar Dover brengt, toen de luchttemperatuur zo laag was als 6C (42F)

Op beelden van vanmorgen is te zien hoe een reddingsboot van de RNLI een groep migranten in de vroege uurtjes naar Dover brengt, toen de luchttemperatuur zo laag was als 6C (42F)

Ongeveer 45 migranten werden gisteravond aan land gebracht door een reddingsboot van de RNLI in Dungeness - de eerste oversteek in zijn soort tot nu toe dit jaar

Ongeveer 45 migranten werden gisteravond aan land gebracht door een reddingsboot van de RNLI in Dungeness – de eerste oversteek in zijn soort tot nu toe dit jaar

Minister van Justitie en de Aanpak van Illegale Migratie, Tom Pursglove MP, zei: ‘Mensen die vervolging ontvluchten, moeten veiligheid zoeken in het eerste veilige land dat ze bereiken en niet hun leven riskeren door criminele bendes te betalen om het Kanaal over te steken.

‘Deze regering hervormt onze aanpak van illegale binnenkomst in het VK en asiel door de moeilijke beslissingen te nemen om een ​​einde te maken aan de openlijke uitbuiting van onze wetten en de impact ervan op de Britse belastingbetalers.

‘Het publiek heeft terecht genoeg van de flagrante veronachtzaming van onze immigratiewetten en we brengen noodzakelijke veranderingen op de lange termijn door.

‘De Nationality and Borders Bill maakt het een strafbaar feit om willens en wetens illegaal in het VK aan te komen en introduceert levenslange gevangenisstraffen voor degenen die illegale binnenkomst in het land mogelijk maken.

‘Het zal ook de bevoegdheden van Border Force versterken om schepen aan te houden en om te leiden, terwijl nieuwe bevoegdheden worden geïntroduceerd om asielzoekers uit te zetten om hun aanvraag buiten het VK te laten verwerken.’

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de Franse autoriteiten in drie incidenten ook 75 mensen verhinderd om de gevaarlijke reis over de Straat van Dover te maken.  Afgebeeld: migranten die vandaag in Dover aankomen

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben de Franse autoriteiten in drie incidenten ook 75 mensen verhinderd om de gevaarlijke reis over de Straat van Dover te maken. Afgebeeld: migranten die vandaag in Dover aankomen

De groep arriveerde in dikke jassen en werd aan land gebracht voordat ze werden verwerkt door functionarissen van de grensmacht

De groep arriveerde in dikke jassen en werd aan land gebracht voordat ze werden verwerkt door functionarissen van de grensmacht

De kleine boot waarvan de migrantengroep werd teruggeroepen, werd ook Dover binnengebracht langs de migranten die werden gered

De kleine boot waarvan de migrantengroep werd teruggeroepen, werd ook Dover binnengebracht langs de migranten die werden gered

Een jongetje en een baby, gewikkeld in een deken, behoorden tot 80 migranten die donderdag op de Britse kust aankwamen, de vijfde opeenvolgende dag van gevaarlijke oversteek van het Kanaal.

De jongen, die hand in hand werd afgebeeld met een andere migrant en een officier van de grenspolitie, behoorde tot een groep migranten die rond 13.00 uur op het droge in Dover werden geëscorteerd.

Kort na 15.00 uur werden nog eens 27 migranten de jachthaven van Dover binnengebracht. Een jong meisje, gekleed in een marineblauwe jas met stippen, huilde hysterisch nadat ze uit een diepe slaap was gewekt om door een grenswachter de loopplank op gedragen te worden.

Ze was met twee andere mannen en vrouwen, samen met een jonge jongen die een rood jasje droeg dat ongemakkelijk aan zijn voeten leek.

Deze overtochten volgden op de aankomst van een groep migranten vanmorgen. Onder hen was een baby gedrapeerd in een deken. Ze kwamen aan nadat verschillende schepen in de dikke mist in de Engels kanaal met tientallen mensen aan boord.

De mannen, vrouwen en kinderen werden vandaag voor zonsopgang door een reddingsboot van de RNLI naar Dover gebracht, die er koud en vermoeid uitzag te midden van vriestemperaturen, toen ze door immigratiebeambten en paramedici aan land werden geholpen.

De groep werd gisteren rond 6 uur ‘s ochtends door de RNLB City of London II Dover Lifeboat aan land gebracht na de reis ‘s nachts te hebben gemaakt.

Een man droeg een baby met een witte wollen muts gewikkeld in een kastanjebruine deken toen ze van boord gingen, gevolgd door een vrouw en een jonge jongen. Doktoren hielpen een andere vrouw over het gangpad voor verwerking.

Ongeveer een uur later bracht de reddingsboot van de RNLI in Dungeness, genaamd The Morrell, een andere groep migranten aan, voornamelijk mannen met dikke winterjassen.

De groep arriveert kort na 13.00 uur ontscheepte Border Force’s grote catamaran Hurricane en werden begeleid door de loopplank voor verwerking.

Er wordt aangenomen dat een andere boot rond dezelfde tijd een paar mijl voor Dungeness, Kent is onderschept, wat betekent dat er vandaag tot negen de oversteek hebben gemaakt.

Ze werden overgebracht naar een Border Force-schip om langs de kust naar Dover te worden gebracht. Het is niet bekend hoeveel migranten er aan boord van elke boot waren.

Onder de aankomsten van 15.00 uur was een jong meisje, gekleed in een marineblauwe jas met stippen, die hysterisch aan het huilen was nadat ze uit een diepe slaap was gewekt om door een grenswachter de loopplank op gedragen te worden.

Ze was met een man en een vrouw – die werden gevolgd door een jonge jongen, die ongemakkelijk op zijn voeten leek in een rood jasje, en een andere man en vrouw.

De families werden gevolgd door nog eens 21 mannen in wat naar verwachting de laatste oversteek van de dag zal zijn. Een woordvoerder van het Maritime and Coastguard Agency bevestigde dat het zijn vliegtuig met vaste vleugels in de vroege uurtjes naar een zoek- en reddingsincident voor de kust van Kent heeft gestuurd.

Een jongetje en een baby gewikkeld in een deken behoorden tot 80 migranten die gisteren aan de Britse kusten aankwamen, wat de vijfde opeenvolgende dag van gevaarlijke oversteek van het Kanaal markeerde.  De jongen, die hand in hand werd afgebeeld met een andere migrant en een officier van de grenspolitie, maakte deel uit van een groep migranten die gisteren rond 13.00 uur op het droge in Dover werd geëscorteerd.

Een jongetje en een baby gewikkeld in een deken behoorden tot 80 migranten die gisteren aan de Britse kusten aankwamen, wat de vijfde opeenvolgende dag van gevaarlijke oversteek van het Kanaal markeerde. De jongen, die hand in hand werd afgebeeld met een andere migrant en een officier van de grenspolitie, maakte deel uit van een groep migranten die gisteren rond 13.00 uur op het droge in Dover werd geëscorteerd.

De groep ging van boord van de grote catamaran Hurricane van Border Force en werd door de loopplank begeleid voor verwerking

De groep ging van boord van de grote catamaran Hurricane van Border Force en werd door de loopplank begeleid voor verwerking

Er wordt aangenomen dat er vandaag minstens 80 migranten zijn aangekomen op de Britse kusten.  Boven: Een jongen wordt gezien onder migranten die gisteren in Dover werden geëscorteerd

Er wordt aangenomen dat er vandaag minstens 80 migranten zijn aangekomen op de Britse kusten. Boven: Een jongen wordt gezien onder migranten die gisteren in Dover werden geëscorteerd

Een man draagt ​​een slapend kind gewikkeld in een deken aan wal terwijl vanmorgen meer migranten aankomen in Dover in Kent

Een man draagt ​​een slapend kind gewikkeld in een deken aan wal terwijl vanmorgen meer migranten aankomen in Dover in Kent

De groep wordt vanmorgen in Dover aan land gebracht op een reddingsboot van de RNLI na het maken van de gevaarlijke reis over het Kanaal

De groep wordt vanmorgen in Dover aan land gebracht op een reddingsboot van de RNLI na het maken van de gevaarlijke reis over het Kanaal

Ze zeiden: ‘HM Coastguard coördineert een zoek- en reddingsactie op een incident bij Kent, in samenwerking met Border Force, Kent Police en andere partners. We hebben het vastevleugelvliegtuig van de kustwacht en de reddingsboot van de Dover RNLI gestuurd.’

Het komt na de eerste oversteek van 2022 op 4 januari, toen 66 migranten arriveerden, gevolgd door 96 meer op maandag. Gisteren maakten nog eens 25 de reis, waarmee het totaal dat dit jaar tot nu toe op de Britse kusten is bevestigd, op 187 komt.

Vorig jaar bereikten een recordaantal van 28.381 mensen Groot-Brittannië vanuit Noord-Frankrijk door de gevaarlijke oversteek van het Kanaal te maken, een enorme toename ten opzichte van de 8.410 die de reis in 2020 maakten. In november 2021 vond de ergste tragedie plaats sinds het begin van de crisis toen 27 mannen, vrouwen en kinderen stierven nadat hun rubberboot in het ijskoude water was gezonken.

Dover-parlementslid Natalie Elphicke vertelde vandaag aan ITV’s Good Morning Britain: ‘Het is gevaarlijk en onmenselijk om deze handel, deze mensensmokkel, elke dag over het Kanaal toe te staan, omdat het ongelooflijk onveilig is en er mensen zijn omgekomen.

‘Het brengt levens in gevaar, elke dag dat het doorgaat – en het juiste, medelevende ding om te doen is om mensen te beschermen door veilig te blijven op het land in Frankrijk en omgedraaid te worden als ze het water in Frankrijk verlaten, rechtstreeks terug naar Frankrijk waar ze kunnen worden verzorgd in dat veilige land.

‘Mensen zijn veilig in Frankrijk. Ze moeten in Frankrijk blijven, en het is de juiste keuze om deze crisis aan te pakken en er een einde aan te maken om ervoor te zorgen dat kwetsbare mensen niet met gevaar voor eigen leven komen te staan.’

.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

GET MORE DOFOLLOW LINK