News

Rebecca Maddern en Mike Amor zijn de enige ECHTE winnaars in de Djokovic-saga, schrijft MIKE COLMAN

Game, set en match Australië.

Niet dat iemand verbaasd had moeten zijn.

Novak Djokovic versus de regering van Scott Morrison zou altijd een walk-over zijn voor de thuisploeg vanaf het moment dat de Serviër voet aan wal zette in het land.

Aan de ene kant van de rechtbank had je een arrogante, gerechtigde, multi-miljonair anti-vaxxer die naar eigen zeggen douaneformulieren had ingediend met onjuiste informatie toen hij in Melbourne landde.

Aan de andere kant, die met nieuwe ballen diende, was een premier van de liberale partij die de afgelopen twee jaar door de premiers van de Labour Party werd vernederd over grenscontroles.

Toen hij in een verkiezingsjaar een gouden kans kreeg om te laten zien dat hij nog steeds de baas is over wie dit land binnenkomt, was er geen sprake van dat de premier de bal zou laten vallen.

Het was absoluut geen mooie overwinning, en tegen de tijd dat minister van Immigratie Alex Hawke de wedstrijdwinnaar verpletterde, zag meneer Morrison er meer uit alsof hij 12 ronden met Tyson Fury was geweest dan dat hij genoot van een beetje hit en gegiechel.

De dromen van Novak Djokovic om een ​​tiende Australian Open te winnen lijken in duigen te vallen nadat zijn visum vrijdag voor de tweede keer werd geannuleerd

De dromen van Novak Djokovic om een ​​tiende Australian Open te winnen lijken in duigen te vallen nadat zijn visum vrijdag voor de tweede keer werd geannuleerd

De lelijke saga was een kans voor premier Scott Morrison om iedereen die Australië bestuurt te laten zien - met Djokovic de valsspeler gezien het feit dat hij niet-gevaccineerd is

De lelijke saga was een kans voor premier Scott Morrison om iedereen die Australië bestuurt te laten zien – met Djokovic de valsspeler gezien het feit dat hij niet-gevaccineerd is

Melbourne TV-presentatoren Rebecca Maddern en Mike Amor spraken eerder deze week voor veel Australische inwoners toen ze in gelekte beelden zeiden dat de anti-vaxx, multimiljonair uit Servië moet worden uitgezet en het recht moet worden ontzegd om te spelen in de Australian Open

Melbourne TV-presentatoren Rebecca Maddern en Mike Amor spraken eerder deze week voor veel Australische inwoners toen ze in gelekte beelden zeiden dat de anti-vaxx, multimiljonair uit Servië moet worden uitgezet en het recht moet worden ontzegd om te spelen in de Australian Open

Zoals oppositieleider Anthony Albanese zei toen hij probeerde de parade van de premier te regenen: ‘Het had nooit zover mogen komen. De regering Morrison reageert altijd te weinig en te laat. Het ziet nooit een probleem dat op de loer ligt en handelt niet voordat een probleem een ​​crisis wordt.’

Als we kijken naar het ontrafelen van het hele Djokovic-debacle, is het moeilijk om het volledig oneens te zijn met de heer Albanese, maar alle stenen die naar de federale regering zullen worden gegooid vanwege haar aandeel in de affaire, zijn niets in vergelijking met de lawine die zeker wordt geleid Tennis Australië’s manier.

De mensen die het spel in dit land leiden, krijgen uitstel tot het einde van de Australian Open, maar in de tussentijd zouden er veel mensen hoog in die organisatie moeten zijn om hun cv op orde te krijgen.

Als ze ooit een universitaire cursus genaamd Event Mismanagement 101 beginnen, zou een paper over de planning, implementatie en uitvoering van de Australian Open van dit jaar verplichte lectuur moeten zijn.

Het hele ding was van begin tot eind een compleet fiasco, waarbij Djokovic de rol van de slechterik tot in de perfectie speelde.

Natuurlijk heeft hij zijn aanhangers. Er is bijvoorbeeld de Servische premier, en Novaks vader en moeder ook, om nog maar te zwijgen van al die mensen die met vlaggen en spandoeken zwaaien buiten het hotel waar hij werd vastgehouden.

Maar serieus, kijk naar de feiten. Hij kwam dit land binnen met documenten die valse informatie bevatten.

Hij gaf zijn team de schuld voor het maken van een ‘fout’ over waar hij was geweest voordat hij Australië binnenkwam. Hij heeft bewust zonder enige waarschuwing een Franse journalist aan Covid blootgesteld.

Hij heeft in het verleden de Covid-beperkingen in andere landen getrotseerd – en zag zijn collega-professionals als gevolg daarvan het virus oplopen.

Is dit echt iemand die we nu naar ons land willen?

De afgelopen twee jaar hebben Australiërs voor het grootste deel de regels gevolgd die door onze leiders zijn opgesteld om het begin van Covid in dit land onder controle te krijgen.

Daardoor hebben sommigen de kans gemist om afscheid te nemen van dierbaren die alleen zijn gestorven.

Ze waren niet in staat om begrafenissen bij te wonen of om zieke familieleden in het ziekenhuis te troosten en te ondersteunen. Hun is de toegang tot hun eigen thuisstaat geweigerd, hun huwelijksceremonie is geannuleerd en hun bedrijven failliet zien gaan.

Nummer één van de wereld Novak Djokovic, 34, kan op juridische gronden in beroep gaan tegen de beslissing via zijn advocaten - wat betekent dat hij maandag nog steeds aanwezig kan zijn in Melbourne Park

Nummer één van de wereld Novak Djokovic, 34, kan op juridische gronden in beroep gaan tegen de beslissing via zijn advocaten – wat betekent dat hij maandag nog steeds aanwezig kan zijn in Melbourne Park

Een tijdlijn die de contrasterende fortuinen laat zien die Novak Djokovic heeft doorstaan ​​sinds hij op 5 januari in Australië aankwam

Een tijdlijn die de contrasterende fortuinen laat zien die Novak Djokovic heeft doorstaan ​​sinds hij op 5 januari in Australië aankwam

En van diezelfde Australiërs wordt verwacht dat ze iemand in het land verwelkomen die pronkt met die regels alleen maar omdat hij een tennisbal beter kan raken dan wie dan ook?

Nauwelijks. Het lijkt mij dat er maar twee mensen zijn die uit deze puinhoop zijn gekomen met een verbeterde reputatie, en dat zijn Rebecca Maddern en Mike Amor, die nieuwslezers in Melbourne.

In een kolkende mist van halve waarheden, uitvluchten, dubbelhartigheid en regelrechte leugens waren zij de enigen die de waarheid spraken – en zeiden wat 99 procent van de Australiërs dacht.

Zoals Maddern zei: ‘hoe je het ook bekijkt, Novak Djokovic is een leugenachtige, stiekeme klootzak’.

En Amor was perfect toen hij zei dat ‘Djokovic een bulls**t excuus gaf en toen over zijn eigen verdomde leugens viel’.

Ter plaatse.

Kunnen we nu alsjeblieft verder gaan met tennissen? – te beginnen met onze eigen Australische hoop, Ash Barty, de nummer één van de wereld.

Sleutelmomenten in het Australian Open-bod van Novak Djokovic

Door Karen Sweeney in Melbourne voor Australian Associated Press

Tenniswereld No.1 Novak Djokovic is nog steeds gefocust op het verdedigen van zijn Australian Open-titel en het winnen van een recordbrekend 21e grandslamtoernooi voor heren, maar de weg naar Melbourne is hobbelig en het pad is nog niet duidelijk.

Oktober november – Djokovic vraagt ​​een tijdelijk visum aan om Australië binnen te komen en deel te nemen aan de Australian Open van 2022.

18 november – Toegekend een tijdelijke activiteit (subklasse 408) visum.

14 december – Woont een basketbalwedstrijd bij in Belgrado, Servië, waar deelnemers COVID-19 oplopen.

16 dec – Djokovic is ‘getest en gediagnosticeerd’ met COVID-19. Uit documenten blijkt dat hij om 13.05 uur is getest en dat het resultaat om 20.19 uur is teruggestuurd.

17 december – Woont evenementen bij in Belgrado, waaronder een trofee-uitreiking voor junior tennissers. Op de foto zonder masker te dragen en zij aan zij binnenshuis te poseren met een grote groep kinderen.

18 december – Djokovic zegt dat hij hoorde van de positieve test en verschillende geplande evenementen heeft geannuleerd. Gaat door met een interview en fotoshoot met de Franse krant L’Equipe, waarin hij zegt dat hij zich ‘verplicht’ voelt omdat ‘ik de journalist niet in de steek wilde laten’.

22 december – Retourneert een negatieve PCR-test.

25 december – Gefilmd door een fan die tennis speelt in een straat in Belgrado. Hij wordt ook gefotografeerd samen met de Servische handbalspeler Petar Djordjic.

30 december – Tennis Australia laat Djokovic weten dat hij een tijdelijke medische vrijstelling heeft gekregen, waardoor hij de Australian Open kan spelen ondanks dat hij niet is ingeënt tegen COVID-19. De vrijstelling werd verleend op basis van een eerdere infectie, op basis van het oordeel van een panel van medische deskundigen en beoordeeld door een ander.

31 december – Gefilmde training op een tennisacademie in Sotogrande, Spanje. De academie post foto’s op haar Instagram van hem die een dag later poseert voor foto’s met fans.

1 januari – Autoriseert zijn agent om zijn Australische reisverklaring in te vullen. Volgens het document had Djokovic de 14 dagen voorafgaand aan zijn geplande aankomst in Australië niet gereisd. Later geeft toe dat het formulier een fout bevatte door zijn reis tussen Servië en Spanje niet te bevestigen. Djokovic zei dat zijn agent door het ministerie van Binnenlandse Zaken op de hoogte was gebracht dat de aangifte was beoordeeld en dat hij voldeed aan de vereisten voor een quarantainevrije aankomst.

2 januari – Een grensreisvergunning verleend door de Victoriaanse regering.

4 januari – Kondigt op Instagram aan dat hij ‘met vrijstelling naar Down Under gaat’. De post werd gemaakt kort voordat hij via Dubai naar Melbourne vertrok. Het nieuws over zijn aanstaande komst leidt tot controverse in Australië.

5 januari – Aankomst in Melbourne om 23.30 uur.

6 januari – Ambtenaren van de Australische grensmacht houden Djokovic vast. Na een reeks interviews in de vroege ochtend wordt zijn visum om 07.29 uur geannuleerd. Zijn advocaten krijgen een tijdelijk verbod van de Federal Circuit Court. Djokovic wordt naar het Park Hotel gebracht, dat in gebruik is als vreemdelingendetentiecentrum.

7 januari – Brengt orthodoxe kerst door in zijn hotelkamer.

10 januari – Na een lange hoorzitting vernietigt een rechter het besluit van de regering om het visum van Djokovic in te trekken, nadat advocaten hebben toegegeven dat het besluit onder de gegeven omstandigheden onredelijk was. Rechter Anthony Kelly beslist dat Djokovic zijn kosten wordt betaald en wordt vrijgelaten uit immigratiedetentie. Advocaten van de regering merken op dat minister van immigratie Alex Hawke nog steeds de persoonlijke bevoegdheid heeft om het visum van Djokovic in te trekken.

11 januari – Djokovic plaatst een foto van zichzelf terwijl hij traint in de Rod Laver Arena. ‘Ondanks alles wat er de afgelopen week is gebeurd, wil ik blijven en proberen mee te doen aan de Australian Open’, zegt hij. Er worden vragen gesteld over zijn Australische reisverklaring nadat documenten die door de rechtbank zijn vrijgegeven, hebben onthuld dat hij ‘nee’ heeft geantwoord op de vraag over reizen in de 14 dagen voor zijn aankomst.

12 januari – Plaatst een verklaring op Instagram om ‘voortdurende verkeerde informatie’ te corrigeren. Hij geeft toe dat hij willens en wetens doorgaat met het L’Equipe-interview terwijl hij positief is voor Covid-19. Ook verontschuldigt hij zich voor de ‘administratieve fout’ op de reisaangifte. Het kantoor van de heer Hawke zegt dat hij nog steeds overweegt om gebruik te maken van zijn bevoegdheid om het visum van Djokovic in te trekken.

13 januari – De loting voor de Australian Open is uitgesteld in afwachting van nieuws over het visum van Djokovic. Wanneer de loting uiteindelijk om 4.15 uur plaatsvindt, staat hij remise tegen landgenoot Miomir Kecmanovic

14 januari – Het visum van Djokovic wordt voor de tweede keer geannuleerd, waarbij minister van Immigratie Alex Hawke verklaarde dat de beslissing was genomen in het ‘belang van de openbare veiligheid’

.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

GET MORE DOFOLLOW LINK